5 motive de a manca cirese dupa 50 de ani

0

Din luna mai, ciresele isi fac apartia pe tarabe. Aceste fructe rosii sunt excelente pentru sanatatea persoanelor in varsta. Iata 5 motive de a manca cirese dupa 50 de ani!

Ciresele protejeaza inima
Datorita bogatiei lor in antioxidanti (cu efecte antiinflamatorii), aceste fructe rosii sunt o modalitate excelenta de a lupta impotriva bolilor cardiovasculare, prin scaderea nivelului de colesterol. Un studiu din 2016 a evidentiat, de asemenea, un alt rol cheie: consumul soiului de cirese Montmorency Morello (mai acide si mai suculente) sub forma de suc scade, de asemenea, in mod natural tensiunea arteriala.

Ajuta la combaterea insomniei
Un studiu american din 2014 a aratat ca consumul de suc de cirese Morello de la Montmorency ar fi o alternativa buna la somnifere. Pacientii cu insomnie care au consumat un pahar cu suc de cirese dimineata si seara, timp de doua saptamani, au castigat mai mult de o ora de somn in fiecare noapte, comparativ cu grupul de pacienti care au primit un placebo. Ele sunt intr-adevar o sursa naturala de flavonoide antioxidante si melatonina (hormonul care ne regleaza ciclurile de somn/trezire), un duo castigator pentru imbunatatirea somnului.

Eficiente impotriva atacurilor de guta
Un studiu din 2012 a aratat ca pacientii care sufereau de guta – un reumatism inflamator dureros cauzat de excesul de acid uric in sange – si-au redus riscul de convulsii cu 35% dupa doar doua zile de consum al acestui fruct rosu. Combinat cu alopurinol, un tratament care reduce excesul de acid uric din sange, acest risc a fost chiar redus cu 75%!

Ciresele, un ajutor pentru tranzit
La fel ca multe fructe, acestea sunt bogate in fibre, ceea ce imbunatateste tranzitul intestinal. Dar asta nu este tot. Ciresele contin, de asemenea, sorbitol, un zahar cunoscut pentru proprietatile sale laxative (dulci).

Un diuretic natural
Sunt aliatul picioarelor grele si al celor care retin apa. Puteti prepara un ceai de plante de vara acasa, cu cozi de cirese (organice, daca este posibil). Asezati aproximativ 40 de cozi de cirese intr-un litru de apa, fierbeti cateva minute, apoi lasati sa se absoarba timp de aproximativ 15 minute. Se filtreaza si se beau cate doua pahare (nu mai mult de jumatate de litru) in fiecare zi. A se consuma in cura, timp de 7-10 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata