7 remedii pentru bronșită – din ingrediente naturale pe care le ai în bucătărie

In aceasta perioada a anului, oamenii sunt predispusi la afectiuni respiratorii precum bronsita. Bronsita acuta este adesea rezultatului unei raceli sau a unei alte infectii respiratorii.

Diagnosticul de bronșită este stabilit de către medicul dumneavoastră pe baza istoricului medical, examinarea fizică și alte teste suplimentare, dacă este cazul.

Istoricul medical poate include discuții despre simptomele actuale și antecedente medicale, precum și despre istoricul fumatului sau a altor expuneri la substanțe iritante.

Examinarea fizică poate include auscultarea plămânilor cu ajutorul stetoscopului pentru a detecta sunetele anormale, cum ar fi sforăitul sau ralurile, precum și evaluarea altor simptome fizice, cum ar fi febra sau respirația rapidă.

Testele suplimentare pot include analize de sânge sau teste pentru a evalua prezența infecției, cum ar fi o radiografie toracică sau o scanare CT. De asemenea, medicul poate solicita o probă de spută pentru a identifica agentul cauzal al infecției.

În general, diagnosticul de bronșită se face în funcție de simptome și de istoricul medical și nu este necesar să se efectueze toate aceste teste suplimentare, în cazul în care diagnosticul poate fi stabilit cu încredere doar prin examinarea fizică și istoricul medical.

Iata ce poti face pentru a trata bronsita acasa:

  1. Apa – consumul unui pahar cu apa la fiecare 2 ore, poate subtia mucusul si poate deschide tuburile bronsice.
  2. Aburi – apleaca-te pur si simplu asupra unui bol cu aburi in care ai pus cateva picaturi de ulei esential de eucalipt sau pin. Acest remediu functioneaza, deoarece eucaliptul este un anti-bacterian ce inmoaie mucusul in caile respiratorii obturate. De asemenea, uleiul de pin este un expectorant care ajuta la eliminarea flegmei.
  3. Piper Cayenne – Piperul Cayenne si alte alimente picante subtiaza mucusul in plamani si promoveaza o tuse sanatoasa, necesara pentru scoaterea mucusului din tuburile bronsice.
  4. Ulei de oregano – Acesta este recomandat in tratarea bronsitei, deoarece are proprietati antibacteriene.
  5. Amestec de ghimbir si cuisoare – ghimbirul este binecunoscut pentru capacitatea sa de a lupta impotriva racelii. Amesteca pudra de ghimbir cu scortisoara si cuisoare apoi ia o lingurita din amestecul obtinut si pune-o intr-o cana cu apa fierbinte. Amesteca bine apoi consuma preparatul obtinut.
  6. Usturoi – Detine atat proprietati antivirale cat si antibiotice, de aceea este folosit adesea in tratarea bronsitei. Dar cum ar trebui sa consumi usturoiul? Se curata trei catei de usturoi, se taie marunt si se pun intr-o cana cu lapte. Acest preparat se fierbe si se consuma caldut inainte de somn.
  7. Miere – Mierea densa nu doar ca se simte bine in gat, dar este si buna pentru gat. Adauga o lingurita de miere in ceai  pentru a trata congestia si inflamatia.

Alte recomandari in bronsita:

Bronsita este o afectiune a sistemului respirator caracterizata prin inflamarea si ingustarea cailor respiratorii. Daca aveti bronșită, este important sa consultati un medic specialist pentru a primi un tratament adecvat. Cu toate acestea, iata cateva recomandari generale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor bronșitei:

  1. Odihniti-va: Daca aveti bronșită, organismul dumneavoastra are nevoie de odihna pentru a lupta impotriva infectiei. Incercati sa va odihniti cat mai mult posibil si evitati activitatile care va pot obosi.
  2. Hidratare: Consumati o cantitate adecvata de lichide, cum ar fi apa, sucurile de fructe si ceaiurile calde, pentru a ajuta la mentinerea hidratarii organismului si la subtierea mucusului.
  3. Inhalatii cu aburi: Inhalatiile cu aburi pot ajuta la deschiderea cailor respiratorii si la reducerea congestiei nazale si toracice. Puteti face inhalatii cu aburi cu ajutorul unui vas cu apa fierbinte si adaugarea de uleiuri esentiale sau cu ajutorul unui vaporizator.
  4. Evitati fumatul si poluarea: Fumatul si poluarea pot agrava simptomele bronșitei. Evitati fumatul si expunerea la fumul de tigara si alte surse de poluare.
  5. Tratamentul medicamentos: Daca simptomele bronșitei nu se imbunatatesc cu odihna si alte masuri de auto-ingrijire, medicul dumneavoastra va poate prescrie un tratament medicamentos adecvat. Este important sa urmati intotdeauna instructiunile medicului si sa luati medicamentele prescrise conform indicatiilor.

Distribuie