• Home
  • Culinar
  • Ardei umpluti de post! Incerca si tu reteta maicutelor de la Manastirea Prislop!

Ardei umpluti de post! Incerca si tu reteta maicutelor de la Manastirea Prislop!

Ardei umpluti de post

Ingrediente:

7 ardei grasi
1 ardei
2 morcovi

2 cepe
150 g orez
3 rosii
Boia de ardei dulce

Piper
Sare
50 ml ulei
1 lingura de faina

1 lingurita de vegeta
Patrunjel (pentru garnisit)

Mod de preparare:

Spalati si curatati ardeii grasi de cotoare si seminte. Pastrati un ardei pentru a folosi ca si capac.

Taiati ceapa si ardeiul in fasii, iar morcovul se rade.

Intr-o tigaie, incalziti uleiul si caliti legumele pana devin moi. Adaugati orezul si pulpa de rosii, lasand amestecul sa fiarba pana cand capata o consistenta potrivita pentru umplerea ardeilor.

Articolul continuă după reclame

Condimentati dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce.

Umpleti ardeii cu amestecul pregatit si asezati-i intr-o cratita mai adanca.

Adaugati apa calduta suficienta pentru a acoperi ardeii si cateva felii de rosii. Condimentati cu vegeta dupa gust si lasati ardeii sa fiarba la foc mic.

Intr-un bol mic, dizolvati faina in apa si adaugati amestecul in sos pentru a-l ingrosa.

Ardeii sunt gata cand zeama a scazut si acestia s-au fiert. Presarati patrunjelul tocat marunt peste ei inainte de servire. Se pot servi calzi, impreuna cu sosul.


Distribuie