Salvia este o plantă meliferă originară din zona mediteraneană care crește cultivată în grădini însorite. Detine o tulpină mult ramificată ierboasă în partea superioară și lemnoasă în partea inferioară. Salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie. Haideti sa vedem beneficiile acesteia.
Mod de preparare si consum:
Se adauga o lignura de salvie la aproximatic 250 ml de apa si se lasa la pana cand aceasta da in clocot. Se lasa la racit apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi cu 30 de minute inainte de mese. Aceast poate scadea febrea si stimula sistemul nervos daca e consumata in cantitatea ideala. De asemenea decoctul de salvie se prepara dintr-un pumn de frunze ce se fierb vreme de 10 minute intr un litru de apa. si acesta poate fi folosit ca metoda de tratarea a aftelor, stomatitelor, gingivitelor abceselor dentare daca se fac sapalaturi.
Beneficiile ceaiului de salvie:
Contine antioxidanti: Ceaiul de salvie contine un numar foarte mare de antioxidanti. Acestia au rolul de a opri efectele daunatoare ale radicalilor liberi si curata organismul de toxine, impiedicandu-le sa atace celulele sau tesuturile organismului.
[wp-rss-aggregator template=”stiai-net”]
Regleaza estrogenul: Inca din timpuri apuse, consumul ceaiului de salvie de catre femei era considerat lucru prioritar. Acesta diminua efectele menopauzei si dereglarile hormonale. Era asemenea folosit si pentru reglarea dezechilibrului de lactatie din perioada alapatarii.
Tratament pentru Alzheimer: Specialistii au dovedit ca consumul de ceai din salvie pe o perioada de 3-4 luni de zile, ajuta la imbunatariea memeoriei persoanelor afecte. Salvia inhiba anumite substante de care pacientii bolnavi de Alzheimer duc lipsa.
Reduce colesterolul: Salvia are capacitatea de a ne proteja de bolile cardiovasculare. Consumata in cantitatile corespunzatoare, reduce colesterolul din sange impiedicand blocarea arterelor.
Alte beneficii ale ceaiului de salvie:
Ceaiul din salvie mai are capacitatea de a trata aftele, gingivita, stomatita si abcesele dentare.
Salvia creste rezistenta si imunitatea organismului. Planta regleza activitatea tiroidei, stimuleaza pofta de mancare, calmeaza durerile de cap si de stomac.
De asemenea combate cu succes transpiratia, vindeca iritatiile, eczemele si infectiile cutanate si ajuta la inlaturarea celulitei.
Ca si ultim rol, aceasta previne foarmea celuleror canceroase si reduce dependenta de tutun si de alcool.