• Home
  • Culinar
  • Chec de post – Reteta pe care nu as schimba-o niciodata

Chec de post – Reteta pe care nu as schimba-o niciodata

Pentru cei care țin post sau pur și simplu doresc un desert gustos, checul de post este alegerea perfectă. Ingrediente puține, dar rezultatul este delicios!

Ingrediente:

  • 2 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 1/2 cană de ulei
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • 1 cană de apă
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 3 linguri de nucă de cocos
  • 2 linguri de cacao neagră
  • 2 linguri de dulceață de vișine (opțional)

Mod de preparare:

  1. Amestecați într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Împărțiți compoziția în două părți egale. Adăugați dulceața de vișine și cacaoa în una și nucă de cocos în cealaltă parte, apoi amestecați bine.
  3. Ungeți o tavă cu ulei și făină și turnați alternativ cele două compoziții.
  4. Coaceți la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute. Checul este gata când este rumenit și scobitoarea introdusă în mijlocul său iese curată.
  5. Lăsați-l în tavă timp de 10 minute după coacere, apoi transferați-l pe un grătar pentru răcire completă.
  6. Pudrați checul cu zahăr după răcire și serviți-l alături de cei dragi.

Simplu de preparat și delicios de savurat, acest chec de post va încânta cu siguranță întreaga familie! Savurați fiecare bucată în orice moment al zilei!


Distribuie