Curmalele în combinație cu laptele are mari beneficii pentru sănătate

Curmalele cu lapte se consumă pentru tuse și după boală pentru refacerea organismului. Conțin multe vitamine și nutrienți.

Curmalele sunt un remediu puternic pentru tuse și probleme bronșice. Aflați cum să le folosiți pentru a trata și curăța plămânii.

100 de grame (aproximativ 10 bucăți) de curmale conțin 275 de calorii. Aceasta înseamnă că sunt ideale pentru reumplerea rapidă a rezervelor de energie și a forței, mai ales după boală.

Curmalele conțin zaharuri (66%), constând în principal din glucoză și fructoză, vitamine B, în special B1, B2, niacină și B6. Aceste vitamine, printre alte funcții, contribuie la utilizarea zaharurilor de către celulele corpului nostru. Curmalele conțin o cantitate semnificativă din toate aceste vitamine, ceea ce ajută o persoană să se simtă împrospătată rapid.

Curmalele sunt bogate în potasiu, fier, magneziu, fosfor și calciu, în această ordine de importanță. Oligoelementele cupru și zinc sunt de asemenea prezente în cantități semnificative.

Acesta este un fruct foarte hrănitor. Conținutul său de proteine, care abia ajunge la 2%, este destul de mic, dar depășește cantitatea majorității fructelor proaspete, cu excepția avocado. Este foarte important ca acestea să fie proteine ​​destul de complete și să fie ușor absorbite de organism. Cât despre grăsimi, acestea abia ajung la 0,5%.

Datele sunt utile în:

Afectiuni respiratorii

Curmalele sunt folosite în mod tradițional pentru a calma tusea când este prea uscată și pentru a lupta împotriva răcelilor. Au efect emolient asupra bronhiilor, ameliorează mucusul și spută și opresc tusea.

Diete cu conținut scăzut de proteine

Curmalele oferă foarte puține proteine ​​proporțional cu bogăția lor energetică. Sunt utile atunci când trebuie să limitați aportul de proteine, de exemplu în insuficiența renală.

Dietele energetice

Consumul de curmale revigorează. Prin urmare, sunt recomandate pentru oboseală sau slăbiciune la orice vârstă, mai ales după boală. Datorită bogăției lor de zaharuri, vitaminele și mineralele (inclusiv fierul) sunt utile în special adolescenților, sportivilor, femeilor însărcinate și care alăptează.


Distribuie