Dacă MÂNANCI 8 nuci pe zi iți PROTEJEZI INIMA, întărești oasele și previi ARTRITA

Conform unui studiu realizat de cercetători americani, apoi publicat în „American College of Cardiology”, opt nuci consumate pe zi împiedică cu succes îngroșarea arterelor și previn bolile de inimă.

O gustare consistentă și delicioasă poate fi și o sursă de energie, vitamine și antioxidanți, cum este cazul nucilor, care sunt surse bogate de nutrienți și acizi grași Omega-3, extrem de benefici organismului.

Potrivit specialiștilor, consumate după o masă bogată în grăsimi, nucile au capacitatea de a atenua efectele negative pe care acestea le au asupra organismului nostru. Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroșarea arterelor, prevenind bolile de inimă. În plus, sunt și un aliat puternic împotriva stresului și depresiei, fiind indicate și persoanelor care au probleme de memorie sau celor care suferă de insomnie.

Nucile tratează tulburările de ritm cardiac

Datorită aminoacidului  din compoziție, aceste fructe ajută la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge, făcându-le mai flexibile și relaxându-le. În acest fel, vasele sunt mai puțin expuse la riscul de apariție a cheagurilor. Conform specialiștilor, acidul alfa linoleic din nuci s-a dovedit a fi benefic persoanelor suferinde de tulburări ale ritmului cardiac.

Detoxifiază ficatul de alcool

Un alt mineral conținut de nuci este magneziul, care are rolul de a interveni în metabolismul glucidelor, proteinelor și lipidelor și chiar și în excitabilitatea neuromusculară, în activități enzimatice și în coagularea sangvină.

Zincul, la rândul lui, are rolul de a proteja celulele de radiali liberi, ajutând în acest fel ficatul în procesul de detoxifiere de alcool. Seleniul, care este un hepatoprotector și antioxidant, stimulează fertilitatea.

Ajută sistemul imunitar

Nucile, bogate în vitamina B, antioxidanți, magneziu și fibre, luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel deteriorarea țesuturilor și celulelor roșii din organismul nostru. Vitamina E, cu afect antioxidant, ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic și este esențială și pentru păstrarea unei pieli sănătoase.

Previn apariția diabetului zaharat

Fiind surse excelente de fibre, nucile ajută la menținerea funcționării intestinelor. Prin faptul că scad colesterolul, previn apariția diabetului zaharat de tip 2.

Potrivite și pentru vegetarieni

Cu toată cu nucile sunt inferioare calitativ proteinelor din surse animale, atunci când sunt combinate cu cereale, leguminoase și pâine ( mai ales soia și linte ), pot oferi o gamă echilibrată de aminoacizi esențiali.

Sunt hrana creierului

Datorită combinației de vitamine, magneziu, acizi grași Omega-3 și lecitină din compoziția nucilor, sunt considerate un aliment ideal pentru a hrăni creierul. Antioxidanții și polifenolii puternici reduc efectele negative ale radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a celulelor creierului și îmbunătățind memoria și funcția cognitivă. Nucile se recomandă și în tratarea bolilor precum Parkinson sau Alzheimer.

Întăresc oasele și reduc simptomele artritei

Mineralele din nuci au capacitatea de a asigura o bună funcționare a organismului; manganul din compoziția nucilor intervine benefic în sinteza colagenului, oaselor și articulațiilor, steroizilor și unor hormoni proteinici și în metabolizarea glucidelor; cuprul din nuci împiedică formarea radicalilor liberi, prin contribuirea la integritatea membranelor celulare, crescând astfel imunitatea.

În plus de asta, mineralul reduce și simptomele artritei și menține sănătatea vaselor arteriale. Împreună cu potasiul care are rolul de a susține activitatea cardiacă, calciul din nuci asiură soliditatea osoasă și funcționarea celulelor nervoase și musculare.

Nuci pentru un somn odihnitor

Hormonul natural produs de organismul nostru și conținut și de nuci, melatonina, este responsabil pentru un somn odihnitor. Consumul regulat de nuci are capacitatea de a reduce tensiunea arterială, astfel evitând afecțiunile generate de stres.


Distribuie