De ce nu trebuie să speli carnea înainte s-o gătești. Vei renunța definitiv la acest obicei

0

Atunci când vine vorba de gătit, toți ne dorim să acordăm o atenție sporită igienei. Totuși, puțini sunt cei care știu de ce nu trebuie să spălăm carnea de pui înainte de gătire.

Fie că vorbim despre produse la pungă sau la casoletă, există numeroase persoane care consideră că bucățile de carne de pui trebuie spălate înainte de-a fi puse la gătit.

De-a lungul timpului au existat totuși numeroase studii care au demonstrat de ce nu trebuie să speli carnea pe care urmează s-o gătești și cât de nociv sau periculos poate să devină acest lucru.

Dacă și tu te afli printre cei care fac acest lucru, atunci cu siguranță te vei opri din acest obicei, odată ce vei afla părerea experților.

Multe persoane deschid pungile și casoletele și aruncă bucățile de carne de pui în chiuvetă, cu scopul de-a le spăla de zeama ce s-a format în interiorul ambalajului. Dar experții avertizează că acest lucru nu numai că nu elimină bacteriile sau alte elemente patogene de pe hrană, dar poate contribui semnificativ la răspândirea acestora în toată bucătăria, inclusiv pe suprafețele curate, precum marginea chiuvetei, scurgătorul de vase sau vesela din interiorul acestuia sau pe blatul de lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata