Descoperă secretul minunat al florii de tei: Reteta magică pentru un sirop cu puteri vindecătoare incredibile!

Floarea de tei ameliorează spasmele și durerile, stimulează secreția de suc gastric, crește excreția de urină și transpirație, face organismul imun la boli, accelerează recuperarea; are efect protector, calmant, antiinflamator, coleretic, antipiretic, antiseptic, expectorant și antiinflamator; reglează mișcările intestinale, elimină metaboliții nocivi și substanțele de origine străină din organism.

Cel mai comun este pur și simplu ceaiul cu flori de tei. Siropul de tei, foarte iubit de copii, are un efect similar. Puteți adăuga băutură de lime la ceaiul cu lămâie. De asemenea, îl puteți dilua cu apă caldă și îl puteți bea doar pentru a vă potoli setea dacă aveți febră. Siropul de tei nu va dăuna oamenilor sănătoși, ci doar va întări sistemul imunitar! Poate fi folosit pentru a face limonadă și/sau pentru a adăuga la alte băuturi folosind aroma magică de tei…

 

Reteta pas cu pas

 

  • Faceți un sirop cu apă, zahăr și suc de lămâie (sau vitamina C).
  • Aruncați flori de tei (împreună cu păstăi, flori și crenguțe) în sirop de tei care fierbe. Desigur, trebuie mai întâi să spălați teiul!
  • Se amestecă până când florile sunt complet acoperite cu sirop. Scoateți de pe foc. Lăsați două zile. Amestecați florile de tei cel puțin o dată pe zi.
  • Apoi se încălzește bine băutura de lime, dar nu atât de mult încât să nu fiarbă! Doar încălziți-vă. Apoi florile de tei dau siropului mai multa savoare si beneficii.
  • Se strecoară siropul de tei printr-o sită sau o cârpă țesătă strâns (tifon).
  • Apoi strecoară din nou siropul de tei. Acum, turnați în borcane/sticle curate prelucrate și închideți imediat cu capace curate aburite. Din proporțiile de mai sus se obțin 5 sticle, cu o capacitate de aproximativ 250 ml.

Lasă un comentariu