Principalul dușman al celor ce se află în izolare este plictiseala. Faptul că oamenii au trebuit să renunțe la plimbările prin parc, la ieșitul la terasă și la întâlnirile cu prietenii a provocat o stare de apatie și letargie.
Însă, asta nu a durat mult pentru că oamenii sunt destul de inventiv și au găsit repede noi modalități de a se distra. Pin intermediul rețelelor de socializare a luat naștere un nou curent, acela al provocărilor. Internauții păstrează legătura și se amuză prin tot felul de joculețe.
Una dintre provocările devenite virale în ultimul timp este un exercițiu matematic înșelător ce îi solicită și enervează pe cei care încearcă să o rezolve. Problema matematică presupune niște calcule la prima vedere simple, dar ca îi pun în dificultate pe mulți.
Dintr-o sumă totală de 500 de euro sunt scăzute pe rând niște cheltuieli, însă problema intervine atunci când sumele cheltuite și banii rămași pe parcurs nu au același rezultat. Exercițiul poate fi văzut ca o problemă de matematică sau ca una de logică, însă oricum privești, rezultatul este același, câțiva nervi consumați și întrebarea fără răspuns: de unde vin cei 10 EURO în plus?
Această problemă matematică se numește „Dilema contabilului” și are un răspuns simplu: soldul rămas, niciodată, nu se adună, din punct de vedere contabil este irelevant.