Acest gem se prepară într-adevăr destul de rapid. Este necesar un anumit timp pentru răcire, dar iarna aceasta nu este o problemă dacă scoți gemul fierbinte pe balcon astfel ca se va raci mult mai repede.
Se poate pregăti această delicatesă cu mandarine din fructe de orice tip. Principalul este ca acestea să fie coapte și suculente. Le poți alege bazându-te pe greutate: cu cât fructul este mai greu, cu atât este mai suculent.
Dar este mai bine să acorzi atenție clementinelor. Alege-le uitându-te la coajă. Aceasta ar trebui să se desprindă ușor, să nu fie deteriorată sau afectată de mucegai. Clementinele nu trebuie să fie tari, iar fructele prea moi indică faptul că sunt stricate. Un miros prea puternic de citrice ne-proaspete indică de asemenea acest lucru.
Pentru gem vei avea nevoie de următoarele:
- 1 kg de clementine/mandarine
- 1 lămâie
- 500 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Trebuie să cureți foarte bine mandarinele nu doar de coajă, ci și de fibrele albe. Apoi separă fructele în segmente și pune-le într-o cratiță cu fund gros.
Acum presară citricele cu zahăr, apoi zdrobește-le cu un dispozitiv petru facut piure astfel încât să elibereze cât mai mult suc posibil.
Taie jumătate de lămâie în felii sau bucati mai mici, apoi pune-le într-un sac pentru infuzarea ceaiului, sau într-un săculeț făcut din tifon sau un anumit material textil. După aceea, scufundă-l în compozitia de mandarine. Folositi doar lamai care sunt netratate.
Adaugă condimentele tale preferate, amestecă și pune pe foc. Adu la fierbere și fierbe timp de 20-30 minute. Apoi scoate de pe aragaz și lasă să se răcească.
Pune cratița pe aragaz și repetă totul din nou în același mod, apoi scoate săculețul cu lămâie.
După aceea, poți transfera gemul într-un borcan sterilizat cu capac și continuă să păstrezi gemul în frigider. Pofta buna!