Am văzut niște gogoși răsucite în vitrina unei patiserii și cum imi este teamă de gogoșile din comerț am ajuns acasă și m-am pus pe treabă. Au ieșit geniale….vă dau și vouă rețeta!
Ingrediente pentru gogoși răsucite:
- 500 g făină
- un ou
- 1/2 pahar zahăr
- 1/4 pahar ulei
- o lingură rasă drojdie uscată
- coaja unei lămâi
- 200 ml apă călduță
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră, pentru servit
Cum se prepară?
- Se diluează drojdia în puțină apă călduță și se lasă 15 minute să se formeze spuma.
- Se amestecă făina, zahărul, oul, uleiul și coaja de lămâie.
- Se adaugă drojdia și restul apei calde, puțin câte puțin.
- Se amestecă și, când aluatul este omogen, se lasă la crescut o oră.
- Se lucrează aluatul crescut, se modelează fâșii care se taie și se răsucesc.
- Se mai lasă la crescut 45 de minute.
- Se prăjesc în baie de ulei și se scot pe șervete de hârtie.
- Se presară cu zahăr pudră după răcire.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!