Mă îndoiesc foarte mult că postarea va fi citită atent sau distribuită, dar o voi face.
Bineînțeles că dacă prelata ar fi plină de pisici sau câini pe care cei mai mulți dintre noi îi iubim și îi îngrijim, atunci aprecierile și indignarea noastră ar fi debordantă.
Dar postare nu conține nici poze nud.
Din păcate aici avem mii de albine moarte, afectate de utilizarea pesticidelor în tara noastră. Din păcate ciclul vieții noastre se oprește undeva aici.
Dacă albinele dispar de pe fața pământului într-o zi , nu vom mai avea mai mult de 4 ani de viață noi oamenii…
De ce sunt albinele cele mai importante ființe vii de pe Pământ?
Știm cu toții ce importanță colosală au albinele în viața noastră de zi cu zi, și ne bucurăm încă din copilărie de proprietățile extraodinare ale produselor apicole. Iată concluziile studiilor ce au fost efectuate în privința existenței lor:
Institutul Earthwatch a concluzionat în ultima dezbatere a Royal Geographic Society din Londra că albinele sunt cele mai importante ființe vii de pe planetă, însă, odată cu această veste, oamenii de știință au făcut și un anunț: albinele au intrat în categoria insectelor cu risc crescut de dispariție.
”DACĂ ALBINELE VOR DISPĂREA, OMENIREA VA MAI SUPRAVIEȚUI 4 ANI, CEL MULT”
-Albert Einstein
Albinele din întreaga lume au dispărut în procent de până la 90%, conform studiilor recente, motivele fiind diferite în funcție de regiune, printre principalele motive fiind defrișările masive, lipsa locurilor sigure pentru cuiburi, lipsa florilor, utilizarea necontrolată a pesticidelor, schimbări survenite în sol și numărul în scădere al apicultorilor.
Agricultura lumii depinde în proporție de peste 70% de aceste insecte, putându-se afirma că 70 din 100 de alimentele pe care le consumăm sunt datorate procesului de polenizare făcut de albine.
De asemenea, polenizarea pe care o fac albinele este fundamentală pentru reproducerea plantelor, acestea fiind principala sursă din care se hrănesc milioane de animale, fără de care fauna ar începe treptat să dispară.
Există soluții la această problemă?
Există într-adevăr soluții, însă acestea sunt dificil de implementat în societatea actuală, întrucât există practici foarte dăunătoare în producția și agricultura românească.
Cu toate acestea, câteva soluții au fost propuse de către specialiști, cu speranța că vor fi aplicate cât mai curând:
1.Interzicerea, nu doar reducerea utilizării pesticidelor toxice. Se propune schimbul către folosirea pesticidelor fără impact negativ asupra polenizatorilor.
2.Promovarea alternativelor agricole complet naturale.
3.Efectuarea constantă a unor cercetări și monitorizări a sănătății, bunăstării și conservării albinelor.
4.Promovarea programelor ce oferă populației șansa de a se alătura acestui proces de salvare a albinelor prin ajutarea apicultorilor, precum achiziționarea de miere naturală, implicarea în proiecte naționale precum ,,Adoptă un stup„.
Aceasta a fost postarea unui apicultor român care ar trebui să dea multora de gândit , tu ce părere ai ? Scrie-ne un comentariu !