Mâna sus cui îi place PORUMBUL FIERT. Un bucătar a vorbit

Ingrediente:

4 știuleți de porumb proaspăt
1 lingură de sare
1 lingură de zahăr

1/2 cană de lapte
1/4 cană de unt

Mod de preparare:

Pregătirea porumbului:
Desprinde frunzele de pe știuleții de porumb și îndepărtează mătasea. Clătește știuleții sub apă rece pentru a îndepărta orice impurități.
Fierberea apei:

Într-o oală mare, adaugă suficientă apă pentru a acoperi complet porumbul. Pune oala pe aragaz și adaugă sarea și zahărul. Aduceți apa la fierbere.
Adăugarea porumbului:

Odată ce apa a început să fiarbă, adaugă știuleții de porumb în oală. Asigură-te că porumbul este complet acoperit de apă.
Secretul bucătarului:

Acum, adaugă laptele și untul în oală. Laptele și untul vor ajuta la păstrarea porumbului fraged și vor adăuga o savoare deosebită.
Fierberea porumbului:

Redu focul la mediu și lasă porumbul să fiarbă timp de 8-10 minute. Nu fierbe prea mult, pentru a evita ca porumbul să devină prea moale.
Servirea:

Scoate știuleții din apă folosind un clește și lasă-i să se scurgă puțin. Poți adăuga un pic de unt suplimentar pe deasupra pentru un gust și mai bogat.
Sfaturi suplimentare:

Pentru un plus de aromă: Adaugă câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin în apa de fierbere.
Pentru o notă picantă: Presară puțin ardei iute măcinat sau fulgi de ardei roșu pe porumbul fiert.

Acum că știi secretul, vei putea să prepari porumb fiert perfect de fiecare dată! Bucură-te de această gustare delicioasă și sănătoasă. 🌽😊👌


Distribuie