Usturoiul este, fără îndoială, unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Usturoiul crud se foloseşte ca tratament tradițional pentru a controla hipertensiunea, nivelul colesterolului şi afecţiunile cardiovasculare.
Usturoiul este o legumă extrem de puternică, iar atunci când îl consumăm, în mai puțin de 24 de ore organismul nostru reacționează. Experții în nutriție sunt de părere că ar trebui să mâncăm şase căței de usturoi – copţi, iar rezultatele sunt uimitoare.
IATĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORGANISM DUPĂ CE MÂNCĂM 6 CĂȚEI DE USTUROI
Prima oră
Usturoiul este digerat în stomac și devine aliment pentru corp.
2-4 ore
Usturoiul ajută organismul să lupte împotriva eventualelor celule canceroase din corp.
4-6 ore
Metabolismul este influențat de usturoi, ce activează procesul de eliminare a excesului de fluide, iar grăsimile depozitate în organism încep să “ardă”.
6-7 ore
Proprietățile antibacteriene ale usturoiului își fac simțită prezența după ce acesta ajunge în sistemul circulator.
7-10 ore
Nutrienţii încep să joace un rol major la nivel celular și usturoiul protejează organismul împotrivă oxidării.
10-24 de ore
După digestie (în prima oră), usturoiul din organism are şi alte acţiuni benefice:
• curată arterele, scade nivelul colesterolului rău, ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a hipertensiunii;
• crește abilitatea naturală de apărare a organismului și întărește sistemul imunitar;
• protejează şi întăreşte sistemul osos;
• împiedică pătrunderea metalelor grele în organism;
• datorită conținutului nutrițional, ajută la eliminarea epuizării şi îmbunătățește performanțele sportive;
• contribuie la longevitatea celulelor.