Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Lista de ingrediente:
Pentru blatul alb:
-2 ouă;
-250 mililitri smântână fermentată;
-200 grame de zahăr
-1 plic praf de copt (2 linguri);
– 225grame de făină
Pentru blatul de ciocolată:
-2 ouă;
-250 mililitri de smântână fermentată
-200 grame de zahăr
-1 plic praf de copt (2 linguri);
– 225 grame de făină
-1 lingură de cacao.
Pentru cremă:
– 375 mililitri de smântână fermentată;
-200 grame de zahăr.
Cum se prepara:
Incepem cu prepararea blatului alb.
Pregatim un bol in care vom bate ouale cu zaharul, dupa care adaugam faina cernuta, smantana si praful de copt si amestecam totul bine.
Pregatim o tava pe care o ungem cu putin ulei si turnam aluatul in ea.
Bagam la cuptor pentru 20 d eminute la temperatura de 180 grade celsius.
Cand este gata, il lasam sa se raceasca.
Blatul de ciocolata:
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, iar apoi turnam smantana, faina, praful de copt si faina si amestecam totul foarte bine.
Tava de copt o unge cu ulei si turnam aluatul in aceasta. Bagam la cuptor pentru 20 de minute la temperatura de 180 grade celsius.
Cand este gata, scoatem blatul, il lasam sa se raceasca iar apoi il taiem in doua.
Crema se preparata batand smantana cu zaharul.
Incepem sa asanblam prajitura. Ungem primul blat de cacao cu crema, apoi il punem pe cel alb, ungem din nou cu crema si incheiem cu al doilea blat de ciocolata deasupra celui alb.
La final presaram ciocolata rasa.