• Home
  • Culinar
  • Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură la tavă, cu caise și bezea – Prăjitură de casă moale, pufoasă, aromată și delicioasă

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură la tavă, cu caise și bezea – Prăjitură de casă moale, pufoasă, aromată și delicioasă

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tavă, cu caise și bezea – Prăjitură de casă moale, pufoasă, aromată și delicioasă

Ingrediente necesare:

150 g unt moale
100 g zahăr pudră
6 gălbenușuri

1 lingură zahăr vanilat

Coaja rasă de la jumătate de lămâie
200 ml smântână

300 g făină
1 praf de sare

2 linguri praf de copt
Caise

Ingrediente necesare pentru bezea:

6 albușuri
1 praf de sare

1 linguriță zeamă de lămâie
150 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixăm untul împreună cu zahărul pudră până obținem o consistență cremoasă.

Încorporăm câte un gălbenuș pe rând după care încorporăm și smântâna, sarea, zahărul vanilat.

La final încorporăm și făina, praful de copt și coaja de lămâie.

Tapetăm o tavă de 33×24 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Uniformizăm și punem deasupra jumătățile de caise.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.

Pentru bezea, mixăm albușurile împreună cu sarea și zeama de lămâie. Treptat încorporăm și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare.

Întindem bezeaua deasupra stratului de caise și dăm prăjitura înapoi la cuptor, la 150 de grade, pentru 15-20 de minute.


Distribuie