Șase alimente pe cale de dispariție. Cât timp le vom mai putea consuma

Există câteva alimente de care noi ne bucurăm acum, dar cel mai probabil, generațiile următoare, nu vor mai avea parte de ele, cel puțin nu din belșug. Schimbările climatice vor afecta anumite culturi, iar consecințele se vor simți și în alimentație.

Alimentele pe cale de dispariție
Din nefericire, un număr important de alimente va dispărea de pe piață, și asta din cauza schimbărilor climatice care vor avea consecințe și în acest sector. Nu vorbim despre alimente exclusiviste, ci despre alimente care acum sunt foarte apreciate și la îndemâna oricui.

Specialiștii consideră că sunt șanse mari ca peste 40 de ani să dispară cafeaua, ciocolata, bananele, porumbul, mierea de albine, avocado, chiar și vinul.

Totul pleacă de la faptul că fermierii nu vor mai putea să susțină culturile din cauza efectelor încălzirii globale.

Cafeaua este, de departe, cea mai populară băutură din lume, și se află în topul alimentelor aflate în pericol. Se pare că există o ciupercă ce afectează culturile de cafea, iar dezvoltarea ei este favorizată de temperaturile ridicate. De aceea, din cauza încălzirii globale, în viitor, cafeaua ar putea deveni un lux.

Estimările specialiștilor arată că în Africa, culturile de cafea se vor reduce cu 65% până în 2080.

Și ciocolata este în pericol pentru că și culturile de cacao vor fi afectate de încălzirea globală. Cele două mari probleme în producția de cacao sunt temperaturile mari și lipsa apei.

Porumbul pe cale de dispariție din cauza încălzirii globale
Cele două mari probleme ale producției de porumb sunt rezervele de apă şi temperaturile ridicate. Creşterea temperaturilor cu doar un grad Celsius va încetini rata de creştere a culturilor de porumb cu 7%.

Studiile arată că deja fermierii au început să resimtă efectul schimbărilor climatice, raportând o scădere a producției de porumb în ultimii ani.

Și producția de vin va avea de suferit în câțiva zeci de ani. Vița de vie nu va mai putea fi cultivată în tradiționalele regiuni viticole din cauza faptului că un climat cald aduce probleme acestor culturi. Cel mai probabil producția se va muta în alte zone care la acest moment sunt considerate improprii pentru cultivarea viței de vie.

În aceeași măsură, specialiștii consideră că producția de banane și avocado va fi afectată de lipsa apei și de temperaturile mari.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide