Tinctură de coji de nuci și miere: o băutură cu efect deosebit! – Sfaturile bunicii

Există multe moduri de a prepara băuturi alcoolice pe bază de nuci. Multe dintre ele sunt la fel de benefice ca și adevăratele medicamente. Astfel de tincturi întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc echilibrul hormonal, sporesc funcționarea creierului și a glandei tiroide și elimină colesterolul în exces. Cu toate acestea, trebuie să fie consumate în cantități măsurate. Un loc special în această listă este ocupat de tinctura de coaja de nucă și miere.

Metoda de preparare a unei astfel de tincturi este destul de simplă. Coaja de nucă împreună cu septurile (membranele din interiorul nucilor – care separa miezul) sunt infuzate în vodcă. Aceasta poate fi înlocuită, de exemplu, cu țuică de casă.

Băutura este lăsată să se infuzeze într-un loc întunecat și cald. Trebuie menționat că procesul de infuzare este destul de lung – 60 de zile. În această perioadă, coaja înmuiată în vodcă își transmite proprietățile benefice și colorează băutura alcoolică într-o culoare de coniac. Adăugarea mierii în tinctură o face mai moale și nu atât de tare (nu mai mult de 30 – 32%).

Ingrediente:

  • nuci – 15 buc.
  • miere – 75 – 100 g
  • vodcă – 500 ml.

Prepararea tincturii de coajă de nucă cu miere:

Pregătiți ingredientul principal – coaja de nucă. Spărgeți nucile, îndepărtați miezul de coajă și septuri. Miezul de nucă nu este folosit pentru această tinctură. Cu toate acestea, se poate prepara o altă băutură alcoolică din ele. De exemplu, un lichior de nucă sau o infuzie clasică din miezul nucilor. Clătiți coaja curățată împreună cu septurile sub jetul de apă și lăsați-le să se usuce puțin.

Turnați coaja cu septurile într-un borcan curat de un litru. Se poate folosi un recipient mai mare.

Acoperiți-le cu vodcă. Lichidul ar trebui să acopere coaja de nucă cu doi-trei centimetri.

Acoperiți ermetic borcanul cu tinctura cu un capac de plastic și puneți-l într-un loc întunecat și cald pentru infuzare. Ideal, băutura alcoolică ar trebui să se infuzeze la o temperatură camerei de maxim 25 °C timp de 60 de zile. Agitați borcanul cu coaja de nucă cel puțin o dată pe săptămână.

După două luni, scoateți borcanul cu alcool din locul întunecat. Până la acest moment, tinctura ar trebui să capete o culoare întunecată de coniac. Strecurați tinctura de coaja de nucă și septuri folosind o strecurătoare.

Luați o sită fină sau pliați tifonul în mai multe straturi. Strecurați infuzia obținută.

Adăugați miere în borcanul cu alcool, amestecați-o până se dizolvă complet. Puteți turna băutura finită într-un recipient mai mic.

Acoperiți borcanul cu un capac de plastic și puneți-l să se infuzeze într-un loc întunecat și cald pentru încă 5 – 7 zile.

După timpul alocat, strecurați din nou tinctura pe coajă de nucă cu miere prin tifon. Turnați băutura alcoolică filtrată într-o sticlă de sticlă curată, sigilați-o ermetic. Se recomandă păstrarea tincturii într-un loc întunecat și răcoros. Dacă apare un sediment la fund, trebuie filtrată înainte de consum. Vă dorim o degustare plăcută!

Lasă un comentariu